use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Crumble met Appel en Blauwe Bessen
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Crumble met Appel en Blauwe Bessen

Crumble met Appel en Blauwe Bessen

Crumble met Appel en Blauwe Bessen

Crumble met Appel en Blauwe Bessen

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    10 min
  • Porties
     
    6 porties
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • Basiscrumble:
  • 225 g bloem
  • 125 g rietsuiker
  • 175 g Solo Patisserie
  • Fruit:
  • 3 appels
  • 100 g blauwbessen
  • 1 vanillestok
  • 1 tl kaneel
  • 50 g griessuiker

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Doe de bloem en de rietsuiker in een kom. Snijd de koude Solo Patisserie in blokjes, voeg ze toe aan de kom en kneed met je hand alle ingrediënten door elkaar tot een losse kruimelige structuur. Zet even opzij.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Was intussen de appels en snij ze in robuuste blokjes. Doe de appelstukjes in een ruime kom en strooi er het kaneelpoeder bij.
  4. Schraap het merg uit de vanillestok en voeg het toe aan de appels. Voeg de griessuiker bij de appels en meng alles goed door elkaar.
  5. Meng tenslotte voorzichtig de blauwe bessen erbij. Let op dat je de bessen niet te veel beschadigt.
  6. Vul vuurvaste potjes met het appel-blauwebesmengsel en overstrooi royaal met de crumble. Zet de potjes in de oven laat 30 minuten bakken tot de crumble goudbruin kleurt.
  7. Haal de potjes uit de oven en laat ze afkoelen.
Als je de crumble ruim op voorhand maakt, bewaar deze dan tot gebruik in de koelkast. Zo blijft de Solo die erin zit hard. Je hoeft de appels niet te schillen. In de schil zit immers veel smaak.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.