use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Courgettetaart met Comté-kaas
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Courgettetaart met Comté-kaas

Courgettetaart met Comté-kaas

Wedden dat deze courgettaart snel vaste kost zal worden bij jullie thuis? Supersimpel klaar te maken én een gerecht om volop van te genieten.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    20 min
  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1.2 kg courgettes
  • 50 g Solo
  • 1 bosje tuinkruiden
  • 200 g fruitige Comté, geraspt
  • 1 pak kruimeldeeg
  • 2 eieren
  • 2 dl room
  • peper, zout
  • nootmuskaat

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Spoel de courgettes zonder ze te schillen, snij ze in de lengte in tweeën en verwijder de zaadjes.
  2. Hak de courgettes in plakjes van 1 cm.
  3. Smelt de Solo in een pan, leg er de plakjes courgette in samen met de tuinkruiden en kruid met peper en zout.
  4. Braad met deksel op een middelmatig vuur zonder te bruinen.
  5. Roer dikwijls en haal het deksel weg als de courgettes gaar zijn.
  6. Laat verder braden tot het vocht helemaal verdampt is.
  7. Voeg 100 g Comté toe, roer en laat alles afkoelen.
  8. Leg het deeg in een taartvorm en schik er de plakjes courgette op.
  9. Strooi daarover de overblijvende Comté.
  10. Klop de eieren op en meng ze met de room.
  11. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  12. Giet dit mengsel zachtjes over de courgettes en bak de taart 10 minuten in een hete oven van 240 °C.
  13. Laat nog ongeveer 20 minuten gaarbakken in een matig hete oven van 200 °C.
  14. Serveer lauw, met een salade.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.