use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Clafoutis met leopolddruiven
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Clafoutis met leopolddruiven

Clafoutis met leopolddruiven

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Kooktijd
    35 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 500 g Leopolddruiven
  • 50 g Solo vloeibaar
  • 200 g bloem
  • 150 g suiker
  • zout
  • 4 eieren
  • 5 dl melk
  • bloemsuiker

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Boter een bakvorm met hoge rand in met Solo en beleg de bodem met de druiven.
  3. Meng in een kom bloem, suiker en een snuifje zout.
  4. Maak een putje in het midden en breek daarin de 4 eieren. Meng goed met een lepel.
  5. Roer er langzaam de melk onder tot je een glad en homogeen deeg krijgt.
  6. Giet het deeg over de druiven.
  7. Schuif de bakvorm in de hete oven en laat 30 tot 35 minuten bakken.
  8. Laat lichtjes afkoelen en serveer lauw bestrooid met bloemsuiker.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.