use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Citroencake
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Citroencake

Citroencake

Deze zalige citroencake overgiet je met een lekker laagje glazuur: een eenvoudig extraatje dat je gebak helemaal afmaakt. Smakelijk!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    25 min
  • Porties
     
    6 porties

Ingrediënten
 

  • 250 g Solo
  • 470 g bloem
  • 170 g poedersuiker
  • 5 eieren
  • 15 g bakpoeder
  • 1 citroen, de zeste
  • Voor het glazuur:
  • 3 el melk
  • 1 el Solo Vloeibaar
  • 3 - 4 el citroensap
  • 130 g poedersuiker

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Klop de Solo en de poedersuiker tot het geheel luchtig wordt. Voeg daarna een voor een de eierdooiers toe en blijf kloppen.
  3. Klop het eiwit tot schuim.
  4. Voeg eerst de bloem en het bakpoeder toe en vervolgens het opgeklopte eiwit. Meng het geheel voorzichtig.
  5. Wanneer alle ingrediënten goed vermengd zijn, voeg je het citroensap en de citroenzeste toe. Giet het beslag in een middelgrote bakvorm en laat 1 uur bakken.
  6. Glazuur: breng 3 eetlepels melk en 1 eetlepel Solo samen aan de kook. Voeg 130 g poedersuiker toe en 3-4 eetlepels citroensap.
  7. Bedek de afgekoelde cake met het glazuur.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.