use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Chocolate chip cookies ‘classic’
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Chocolate chip cookies ‘classic’

Chocolate chip cookies ‘classic’

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    10 porties

Ingrediënten
 

  • 200 g Solo (op kamertemperatuur)
  • 250 g bloem (niet zelfrijzend)
  • 75 g havervlokken
  • 125 g suiker of vanillesuiker
  • 100 g donkere chocolade (of chocoladekorrels voor gebak)
  • 1 el bakpoeder
  • 1 ei
  • Materiaal:
  • keukenweegschaal
  • ovenplaat
  • 1 vel bakpapier
  • evt. een kleine ijsschep
  • Voor extra chocoladesaus*:
  • 1 dl volle melk
  • 150 g donkere of melkchocolade

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Laat de Solo vooraf op kamertemperatuur komen.
  2. Neem een ruime mengkom. Verzamel daarin de juiste hoeveelheid malse Solo, bloem, havervlokken en suiker.
  3. Voeg het bakpoeder toe en doe het ei bij de ingrediënten.
  4. Meng de ingrediënten met propere handen en kneed tot je een mals koekjesdeeg krijgt. Gebruik eventueel je keukenmachine om alles te mengen.
  5. Weeg de donkere chocolade en hak hem in kleine stukjes met behulp van een scherp koksmes. Je kunt ook voorverpakte chocoladekorrels gebruiken, kant-en-klaar voor allerhande chocoladegebak.
  6. Meng de stukjes chocolade door het koekjesdeeg.
  7. Verwarm de oven voor tot 180°C. Hou de ovenplaat bij de hand.
  8. Bedek de ovenplaat met een vel bakpapier. TIP: Fixeer het papier op de ovenplaat met behulp van enkele likjes solo.
  9. Schep gelijke porties van het koekjesdeeg op de ovenplaat met bakpapier. Gebruik hiervoor twee koffielepels of een kleine ijsschep. De balletjes deeg hebben de grootte van een dikke kers*.
  10. Leg de balletjes niet te dicht bij elkaar. Tijdens het bakken zullen de balletjes deeg smelten tot vlakke koekjes.
  11. Bak de cookies gedurende ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven (afhankelijk van de grootte van de balletjes deeg). Controleer regelmatig en haal de koekjes uit de oven zodra ze goudbruin gebakken zijn.
  12. Laat de cookies afkoelen en bewaar ze in een gesloten koekjestrommel.
*Wie ‘cookies op een stokje’ wil bakken, drukt in elk balletje deeg een satéstokje. Deze koekjes kan je serveren met wat chocoladesaus waarin de koekjes gedipt kunnen worden. Voor de chocoladesaus verwarm je de melk tot tegen het kookpunt. Neem ze weg van het vuur en breek de chocolade in de warme melk. Roer tot je een gladde chocoladesaus krijgt.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.