FR

Bewaar al je favoriete recepten in My Open Kitchen

  • Registreer
  • Login
  • Connect with Facebook

My Open Kitchen

Je favoriete recepten snel terugvinden?

Bewaar ze in jouw persoonlijke schriftje!

Sluiten

Chocolademousse met sinaasappel

  1. Recept
  2. Reacties (0)
  1. Chocolademousse met sinaasappel

    Bereidingswijze

    1. Laat de blaadjes gelatine 10 minuten weken in koud water.
    2. Pers de appelsienen uit en breng het sap aan de kook in een steelpannetje.
    3. Neem van het vuur vanaf het moment dat het begint te koken.
    4. Knijp de blaadjes gelatine goed uit en doe ze bij het hete sinaasappelsap.
    5. Laat ze al roerend oplossen.
    6. Doe er vervolgens al roerend met een houten lepel blokje per blokje chocolade bij, blijf roeren tot de chocolade helemaal is opgelost en het een dik vloeibaar mengsel is.
    7. Klop de 6 eiwitten tot een stevig schuim, mag niet uit de kom vallen als je deze gaat omkeren.
    8. Meng de 3 dooiers door de chocolademassa.
    9. Spatel er voorzichtig het eiwitschuim door.
    10. Doe de mousse in een kom en zet minstens 2 uur in de koelkast.

    Gepost door


    Rating: 4/5 (1 stem)
    4027 keer bekeken
    4 keer bewaard

    Meer inspiratie

    Fans

    • MakeMo
    • hartemberg
    • Victor S.

    Receptschriftje

    Log in om dit recept te bewaren in je schriftje