Recept 45**** (1 stem)

Chocolademousse met sinaasappel

Dit is een recept van

tijd
30 min

Bereidingswijze

  1. Laat de blaadjes gelatine 10 minuten weken in koud water.
  2. Pers de appelsienen uit en breng het sap aan de kook in een steelpannetje.
  3. Neem van het vuur vanaf het moment dat het begint te koken.
  4. Knijp de blaadjes gelatine goed uit en doe ze bij het hete sinaasappelsap.
  5. Laat ze al roerend oplossen.
  6. Doe er vervolgens al roerend met een houten lepel blokje per blokje chocolade bij, blijf roeren tot de chocolade helemaal is opgelost en het een dik vloeibaar mengsel is.
  7. Klop de 6 eiwitten tot een stevig schuim, mag niet uit de kom vallen als je deze gaat omkeren.
  8. Meng de 3 dooiers door de chocolademassa.
  9. Spatel er voorzichtig het eiwitschuim door.
  10. Doe de mousse in een kom en zet minstens 2 uur in de koelkast.

Geef je reactieAndere Solo-leden over dit recept (0)

Deze recepten vind jij vast ook lekker...