Recept 45**** (27 stemmen)

Champignonroomsaus

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

saus

tijd
45 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid

Tip

Gegrilde kipfilet, geroosterde steak of varkensmignonettes … met deze champignonroomsaus worden ze nóg lekkerder.

Wil je deze saus 100% vegetarisch maken? Vervang eenvoudigweg de kippenbouillon door Knorr Groentenbouillon.

Bereidingswijze

  1. Snijd de champignons in plakjes. Maak een halve liter kippenbouillon, van één Knorr-bouillonblokje gemengd met water, en laat afkoelen. Hak de peterselie fijn en pers het sap uit een halve citroen.
  2. Bak de champignons 3 minuten in Solo vloeibaar en kruid ze met peper en zout. Besprenkel ze met het citroensap en houd ze even apart.
  3. Bereid de roux. Verhit een sauspannetje, doe er 40 g Solo wikkel in en laat smelten. Roer er de gezeefde witte bloem onder. Laat al roerend een tweetal minuutjes drogen op een zacht vuurtje.
  4. Voeg al roerend de afgekoelde kippenbouillon toe aan de roux. Laat twee minuutjes doorkoken. Roer er dan de room en de champignons door (samen met het kookvocht). Kruid af met peper en zout en laat alles nog even opwarmen, zonder te koken.
  5. Neem de pan van het vuur en voeg er de gehakte peterselie aan toe.

Geef je reactieAndere Solo-leden over dit recept (10)

Gepost door Lekker*bekje op 24 december 2015 om 08u56

Ben de saus aan het maken voor bij mij Kalkoenboutjes ,al voor de vierde keer vind ze zooooooooo lekker en mijn gasten ook krijg er altijd complimentjes over dan zeg ik dat het komt van Solo Dank je wel voor de .......... Hemelse saus

Gepost door Solo op 28 december 2015 om 10u29

Dag Lekker*bekje, graag gedaan. Super dat de saus zo in de smaak valt bij jou en je gasten. En jij bedankt voor het gebruiken van onze recepten. We wensen je alvast fijne feestdagen.

Laad meer reacties