FR

Bewaar al je favoriete recepten in My Open Kitchen

  • Registreer
  • Login
  • Connect with Facebook

My Open Kitchen

Je favoriete recepten snel terugvinden?

Bewaar ze in jouw persoonlijke schriftje!

Sluiten

Champignonroomsaus

  1. Recept
  2. Reacties (7)
  1. Champignonroomsaus

    Bereidingswijze

    1. Snijd de champignons in plakjes. Maak een halve liter kippenbouillon, van één Knorr-bouillonblokje gemengd met water, en laat afkoelen. Hak de peterselie fijn en pers het sap uit een halve citroen.
    2. Bak de champignons 3 minuten in Solo vloeibaar en kruid ze met peper en zout. Besprenkel ze met het citroensap en houd ze even apart.
    3. Bereid de roux. Verhit een sauspannetje, doe er 40 g Solo wikkel in en laat smelten. Roer er de gezeefde witte bloem onder. Laat al roerend een tweetal minuutjes drogen op een zacht vuurtje.
    4. Voeg al roerend de afgekoelde kippenbouillon toe aan de roux. Laat twee minuutjes doorkoken. Roer er dan de room en de champignons door (samen met het kookvocht). Kruid af met peper en zout en laat alles nog even opwarmen, zonder te koken.
    5. Neem de pan van het vuur en voeg er de gehakte peterselie aan toe.

    Tip: Gegrilde kipfilet, geroosterde steak of varkensmignonettes … met deze champignonroomsaus worden ze nóg lekkerder.


    Wil je deze saus 100% vegetarisch maken? Vervang eenvoudigweg de kippenbouillon door Knorr Groentenbouillon.

    Geniet van Champignonroomsaus

    Gepost door


    Rating: 4/5 (18 stemmen)
    78258 keer bekeken
    229 keer bewaard

    Fans

    • MakeMo
    • hartemberg
    • charron

    Receptschriftje

    Log in om dit recept te bewaren in je schriftje

Reacties (7)

  • nicorosso

    Gepost door - 05/05/14 om 20u32

    Champignonroomsaus, mijn lievelingssausje. Bij veel gerechtjes te gebruiken!

  • Solo

    Gepost door - 25/04/14 om 12u40

    Super!