Recept 45**** (23 stemmen)

Champignonroomsaus

Dit is een recept van

tijd
45 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
  • 9 reacties
  • 255 keer bewaard
  • 100.430 keer bekeken

Bereidingswijze

  1. Snijd de champignons in plakjes. Maak een halve liter kippenbouillon, van één Knorr-bouillonblokje gemengd met water, en laat afkoelen. Hak de peterselie fijn en pers het sap uit een halve citroen.
  2. Bak de champignons 3 minuten in Solo vloeibaar en kruid ze met peper en zout. Besprenkel ze met het citroensap en houd ze even apart.
  3. Bereid de roux. Verhit een sauspannetje, doe er 40 g Solo wikkel in en laat smelten. Roer er de gezeefde witte bloem onder. Laat al roerend een tweetal minuutjes drogen op een zacht vuurtje.
  4. Voeg al roerend de afgekoelde kippenbouillon toe aan de roux. Laat twee minuutjes doorkoken. Roer er dan de room en de champignons door (samen met het kookvocht). Kruid af met peper en zout en laat alles nog even opwarmen, zonder te koken.
  5. Neem de pan van het vuur en voeg er de gehakte peterselie aan toe.

Tip

Gegrilde kipfilet, geroosterde steak of varkensmignonettes … met deze champignonroomsaus worden ze nóg lekkerder.

Wil je deze saus 100% vegetarisch maken? Vervang eenvoudigweg de kippenbouillon door Knorr Groentenbouillon.

Geef je reactieAndere Solo-leden over dit recept (9)

Gepost door Johantje op 12 oktober 2014 om 09u51

Juist de saus gemaakt en is superlekker

Gepost door Solo op 13 oktober 2014 om 12u14

Hmmm, leuk om te horen!

Laad meer reacties

Deze recepten vind jij vast ook lekker...