use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Champignon-crèmesoep
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Champignon-crèmesoep

Champignon-crèmesoep

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    5 min
  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 250 g champignons
  • 60 ml Solo Vloeibaar
  • 1 ui
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 koffielepel gedroogde tijm
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 125 ml kookroom
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • peper
  • zout

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

Voorbereiding
  1. Los de bouillonlbokjes op in 500ml warm water op.
Bereiding
  1. Veeg de champignons schoon en snij ze in plakjes.
  2. Snipper de ui, verwarm 30 ml Solo Vloeibaar in een pan en fruit de ui zachtjes aan.
  3. Schep de champignons met het citroensap en de tijm erdoor.
  4. Voeg zout en peper toe en laat het geheel in 5 minuten zachtjes gaar worden.
  5. Verwarm 30 ml Solo Vloeibaar in een kookpot en roer de bloem erdoor.
  6. Voeg al roerende een flinke scheut bouillon toe tot er een glad gebonden soep ontstaat. Roer de kookroom en de champignons met vocht door de soep.
  7. Breng de soep al roerende opnieuw aan de kook en laat ze nog 5 à 10 minuten zachtjes sudderen. Strooi de peterselie erin.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.