use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Cake met ricotta en limoen
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Cake met ricotta en limoen

Cake met ricotta en limoen

Deze cake met ricotta en limoen smaakt lekker zacht en fris in de lente of zomer. Heerlijk als dessert of vieruurtje op een warme dag.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    25 min
  • Kooktijd
    1 uur
  • Porties
     
    6 porties

Ingrediënten
 

  • 3 eieren
  • 250 g ricotta
  • 120 g suiker
  • 200 g amandel poeder
  • 40 g maïzena
  • 1 limoen
  • 1 eetlepel Solo Vloeibaar
  • 2 eetlepels amandelschilfers

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

Voorbereiding
  1. Warm de oven voor op180°
Bereiding
  1. Klop de eieren met de suiker tot een lichte bereiding.
  2. Meng dit vervolgens met het amandelpoeder, de ricotta , de maïzena, het sap en de geraspte groene schil van de limoen en de Solo Light vloeibaar tot een gladde deeg.
  3. Giet de bereiding in een ingevette en met bloem bestrooide vorm.
  4. Verdeel er de amandelschilfers over en laat 50 à 60 minuten op 180°C bakken .
  5. Dek met aluminiumfolie af als de taart te veel kleurt.
  6. Haal uit de oven en laat afkoelen.
Dien op met rode vruchten coulis.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.