use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Cajun kipspiesjes met abrikoos en spek
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Cajun kipspiesjes met abrikoos en spek

Cajun kipspiesjes met abrikoos en spek

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    45 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 500 ml kippenbouillon
  • 12 blokjes kippenfilet
  • 3 el cajunkruiden (supermarkt)
  • 2 el citroensap
  • 2 el marsalawijn
  • 2 el Solo Vloeibaar
  • 12 gedroogde abrikozen (zachte)
  • 12 plakjes ontbijtspek
  • 4 metalen spiesjes

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verhit de grill of barbecue.
  2. Verhit de bouillon in een pannetje, blancheer er de kippenblokjes gedurende 5 minuten in. Laat afkoelen.
  3. Meng de cajunkruiden met het citroensap, de Solo vloeibaar en de marsalawijn. Wrijf er de kippenblokjes mee in en laat ze nog 15 minuten in de mengeling marineren in de koelkast.
  4. Wikkel rond elke abrikoos een plakje ontbijtspek. Steek afwisselend een kippenblokje en abrikoos op metalen spiesjes. Maak zo 4 spiesjes.
  5. Gril de spiesjes gedurende 10 minuten of tot ze mooi beginnen kleuren. Lekker met tabouleh of wilde rijst.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.