voorgerecht
B'stilla (taart van filodeeg met duif en eieren)
Geef score
Kooktijd10 min
Voorbereiding
Porties

- 1 pak filo deeg
- poedersuiker
- kaneelpoeder
- 2 eetlepels Solo
- 5 eetlepels gevogeltebouillon
- 1 eetlepel suiker
- 1 mespuntje korianderpoeder
- 2 eetlepels fijngehakte platte peterselie
- 2 duiven gegaard en ontbeent
- 1 mespuntje saffraan
- 3 eetlepels ui (fijngehakte ui)
- 4 eieren
- 4 eetlepels amandel
- 1 pincée de gingembre en poudre
- Gril en maal de amandelen.
- Klop de eieren en bak ze in wat Solo.
- Giet er de gevogeltebouillon, de kruiden, de ui , de suiker en de amandelen onder.
- Roer er tot slot het fijngehakte duivenvlees onder.
- Laat even rusten.
- Schik enkele lagen van het deeg op een bakplaat.
- Verdeel daarop de vulling en dek af met de rest van het deeg en plooi goed dicht.
- lBak de taart 10 tot 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C en laat nadien afkoelen.
- Bestrooi royaal met poedersuiker en kaneelpoeder.
