FR

Bewaar al je favoriete recepten in My Open Kitchen

  • Registreer
  • Login
  • Connect with Facebook

My Open Kitchen

Je favoriete recepten snel terugvinden?

Bewaar ze in jouw persoonlijke schriftje!

Sluiten
  1. Recept
  2. Reacties (38)
  1. Broodpudding

    Bereidingswijze

    1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Verwarm de melk met de suiker op een zacht vuurtje, totdat de suiker gesmolten is.
    3. Brokkel het brood, de koffiekoeken of sandwiches in kleine stukjs. Doe de kruimels in een kom en giet er de lauwe, gesuikerde melk op. Laat het brood hier enkele minuten in weken.
    4. Plet het geweekte brood daarna met een vork tot een dikke brij. Snij het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap de zaadjes eruit. Voeg deze samen met de rozijnen, kaneel en losgeklopte eieren toe aan het deeg.
    5. Giet dit in een ingevette bakvorm. Laat ongeveer 45 minuten in de oven op 200°C bakken.

    Tip: Serveer deze broodpudding met vanille- of chocoladesaus, of een bolletje vanille-ijs


    Voeg behalve of in plaats van rozijnen ook chocolade, banaan of appel toe aan de broodpudding

    Hoe weet je dat de pudding klaar is? Duw er eens op, als de pudding weerstand biedt, is hij klaar

    Geniet van Broodpudding

    Gepost door


    Rating: 3,5/5 (53 stemmen)
    193470 keer bekeken
    1612 keer bewaard

    Fans

    • MakeMo
    • hartemberg
    • lekkerkoken

    Receptschriftje

    Log in om dit recept te bewaren in je schriftje

Reacties (38)

  • HDcarrera

    Gepost door - 10/08/14 om 16u24

    Wat doe je dan met het blokje Solo in wikkel ?? Er bovenop als hij klaar is :)))

  • Solo

    Gepost door - 16/01/14 om 15u43

    Dat inzakken is vaak te wijten aan het temperatuursverschil wanneer je je gebak uit de oven haalt. Je kan eventueel een theelepeltje bakpoeder aan het beslag toevoegen, waardoor de broodpudding een beetje rijst tijdens het bakken. Draai ook de oven een tiental minuten voor het einde van de baktijd uit en laat de broodpudding afkoelen in de oven. Zo krijgt hij minder kans om in elkaar te zakken. Succes! Groetjes, het Solo-team.