Recept 45**** (67 stemmen)

Broodpudding

Dit is een recept van

Gepost in

Onze dessertklassiekers

tijd
60 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Verwarm de melk met de suiker op een zacht vuurtje, totdat de suiker gesmolten is.
  3. Brokkel het brood, de koffiekoeken of sandwiches in kleine stukjs. Doe de kruimels in een kom en giet er de lauwe, gesuikerde melk op. Laat het brood hier enkele minuten in weken.
  4. Plet het geweekte brood daarna met een vork tot een dikke brij. Snij het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap de zaadjes eruit. Voeg deze samen met de rozijnen, kaneel en losgeklopte eieren toe aan het deeg.
  5. Giet dit in een ingevette bakvorm. Laat ongeveer 45 minuten in de oven op 200°C bakken.

Tip

Serveer deze broodpudding met vanille- of chocoladesaus, of een bolletje vanille-ijs

Voeg behalve of in plaats van rozijnen ook chocolade, banaan of appel toe aan de broodpudding

Hoe weet je dat de pudding klaar is? Duw er eens op, als de pudding weerstand biedt, is hij klaar

Geef je reactieAndere Solo-leden over dit recept (42)

Gepost door dancooper op 04 mei 2015 om 15u33

Ik laat de rozijnen eerst weken in rhum essence of in een likeur als Disaronno, ook heel lekker.

Laad meer reacties

Deze recepten vind jij vast ook lekker...