use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Brochette van Sint-Jacobsnoot met gember en chili
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Brochette van Sint-Jacobsnoot met gember en chili

Brochette van Sint-Jacobsnoot met gember en chili

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 24 Sint-Jacobsnootjes
  • 1 sjalot
  • Solo vloeibaar
  • 1 stuk gember (+/- 3 cm)
  • 2 stengels citroengras
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode chilipeper (zonder zaadjes)
  • 3 eetlepels kristalsuiker
  • 1 glas droge witte wijn

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Bereid eerst de marinade. Hak de sjalot fijn. Pel de knoflook en hak hem fijn. Snijd de chilipeper doormidden, verwijder de zaadlijsten en versnipper hem. Schil de gember en snijd hem in fijne stukken. Snijd de citroengrasstengel in reepjes. Stoof de sjalot aan in wat Solo. Laat stoven tot de sjalotsnippers glazig en zacht zijn. Voeg er dan de fijngesneden gember, de geperste knoflook, het citroengras en de chili aan toe.
  2. Bestrooi met 3 eetlepels kristalsuiker en laat even stoven tot de suiker gesmolten is. Blus de pan met een glas witte wijn vanaf het moment dat de suiker begint te karamelliseren. Laat alles nog een vijftal minuutjes inkoken en giet de marinade door een fijne zeef in een kommetje.
  3. Prik de Sint-Jacobsnootjes op een satéprikker en bak elke brochette kort aan elke kant op de barbecue. Besmeer ze tijdens het bakken regelmatig met de marinade.
Schik de Sint-Jacobsnootjes op een bord met enkele lepels van de marinade als sausje. Heerlijk met vers gekookte basmatirijst.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.