FR

Bewaar al je favoriete recepten in My Open Kitchen

  • Registreer
  • Login
  • Connect with Facebook

My Open Kitchen

Je favoriete recepten snel terugvinden?

Bewaar ze in jouw persoonlijke schriftje!

Sluiten

Brochette van Sint-Jacobsnoot met gember en chili

  1. Recept
  2. Reacties (4)
  1. Brochette van Sint-Jacobsnoot met gember en chili

    Ingrediënten - voor
    4
    personen

    1. 24 Sint-Jacobsnootjes
    2. 1 sjalot
    3. Solo vloeibaar
    4. 1 stuk gember (+/- 3 cm)
    5. 2 stengels citroengras
    6. 1 teentje knoflook
    7. 1 rode chilipeper (zonder zaadjes)
    8. 3 eetlepels kristalsuiker
    9. 1 glas droge witte wijn

    Bereidingswijze

    1. Bereid eerst de marinade. Hak de sjalot fijn. Pel de knoflook en hak hem fijn. Snijd de chilipeper doormidden, verwijder de zaadlijsten en versnipper hem. Schil de gember en snijd hem in fijne stukken. Snijd de citroengrasstengel in reepjes. Stoof de sjalot aan in wat Solo. Laat stoven tot de sjalotsnippers glazig en zacht zijn. Voeg er dan de fijngesneden gember, de geperste knoflook, het citroengras en de chili aan toe.
    2. Bestrooi met 3 eetlepels kristalsuiker en laat even stoven tot de suiker gesmolten is. Blus de pan met een glas witte wijn vanaf het moment dat de suiker begint te karamelliseren. Laat alles nog een vijftal minuutjes inkoken en giet de marinade door een fijne zeef in een kommetje.
    3. Prik de Sint-Jacobsnootjes op een satéprikker en bak elke brochette kort aan elke kant op de barbecue. Besmeer ze tijdens het bakken regelmatig met de marinade.

    Tip: Schik de Sint-Jacobsnootjes op een bord met enkele lepels van de marinade als sausje. Heerlijk met vers gekookte basmatirijst.


    Geniet van Brochette van Sint-Jacobsnoot met gember en chili

    Gepost door


    Rating: 4/5 (15 stemmen)
    48347 keer bekeken
    796 keer bewaard

    Fans

    • MakeMo
    • hartemberg
    • lekkerkoken

    Receptschriftje

    Log in om dit recept te bewaren in je schriftje

Reacties (4)

  • Treibeltje

    Gepost door - 13/09/12 om 11u57

    Ziet er heel lekker en smakelijk uit.

  • annekejanneke

    Gepost door - 13/09/12 om 10u46

    ziet er lekker uit, dit is een ideetje voor Kerstmis.....als voorgerecht vb.....