FR

Bewaar al je favoriete recepten in My Open Kitchen

  • Registreer
  • Login
  • Connect with Facebook

My Open Kitchen

Je favoriete recepten snel terugvinden?

Bewaar ze in jouw persoonlijke schriftje!

Sluiten

bresilliene taart

  1. Recept
  2. Reacties (2)
  1. bresilliene taart

    Ingrediënten - voor
    8
    personen

    1. 1/2 liter melk
    2. 4 eieren
    3. 125 gram suiker + 1 zakje vanille suiker
    4. 60 gram zelfrijzende bloem
    5. 1 bladerdeeg
    6. 250 ml slagroom
    7. 50 gram bloemsuiker
    8. 1 zakje vanillesuiker
    9. bresilienne

    Bereidingswijze

    1. 1 verwarm de oven voor op 170°(hetelucht op 150°)
    2. 2 Splits de eieren
    3. 3 Klop de eierdooiers op tot een bleek beslag. Roer er met een garde de zelfrijzende bloem onder.
    4. 4 Voeg 500 ml koude melk toe.
    5. 5Klop het eiwit stijf met de suiker en schep onder het mengsel
    6. 6 Vet de springvorm in.
    7. 7 Bekleed de springvorm met bladerdeeg.
    8. 8 Prik het deeg in. Snijd de randen af.
    9. 9 Giet het mengsel tot bovenaan in de vorm.
    10. 10 Bak de taart 45 min.
    11. 11 Ontvorm de taart. Ze zal inzakken. Laat de taart volledig afkoelen.
    12. 12 Klop de 250ml room met 1 zakje vanillesuiker en 50 gr bloemsuiker stijf. Leg een dikke laag slagroom op het deel dat naar beneden gekomen is.
    13. Strooi bresilienne op de flantaart.
    14. Druk aan.

    Geniet van bresilliene taart

    Gepost door


    Rating: 4,5/5 (6 stemmen)
    10268 keer bekeken
    57 keer bewaard

    Meer inspiratie

    Fans

    • MakeMo
    • hartemberg
    • lekkerkoken

    Receptschriftje

    Log in om dit recept te bewaren in je schriftje

Reacties (2)

  • fleur28maart

    Gepost door - 05/04/14 om 07u09

    Kan je het ook maken met een gekochte bladerdeeg rol

  • SarahGiebens

    Gepost door - 20/10/12 om 14u27

    echt lekker