Recept 55***** (6 stemmen)

bresilliene taart

Dit is een recept van

tijd
45 min

Bereidingswijze

  1. 1 verwarm de oven voor op 170°(hetelucht op 150°)
  2. 2 Splits de eieren
  3. 3 Klop de eierdooiers op tot een bleek beslag. Roer er met een garde de zelfrijzende bloem onder.
  4. 4 Voeg 500 ml koude melk toe.
  5. 5Klop het eiwit stijf met de suiker en schep onder het mengsel
  6. 6 Vet de springvorm in.
  7. 7 Bekleed de springvorm met bladerdeeg.
  8. 8 Prik het deeg in. Snijd de randen af.
  9. 9 Giet het mengsel tot bovenaan in de vorm.
  10. 10 Bak de taart 45 min.
  11. 11 Ontvorm de taart. Ze zal inzakken. Laat de taart volledig afkoelen.
  12. 12 Klop de 250ml room met 1 zakje vanillesuiker en 50 gr bloemsuiker stijf. Leg een dikke laag slagroom op het deel dat naar beneden gekomen is.
  13. Strooi bresilienne op de flantaart.
  14. Druk aan.

Geef je reactieAndere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door fleur28maart op 05 april 2014 om 07u09

Kan je het ook maken met een gekochte bladerdeeg rol

Laad meer reacties

Deze recepten vind jij vast ook lekker...