Recept 35*** (2 stemmen)

Bouillonsoep met vlees

Dit is een recept van

tijd
160 min

Bereidingswijze

  1. Ingrediënten:
  2. 750 gr runderschenkel
  3. 2 liter water
  4. 1 schoongemaakte en kleingesneden ui
  5. 2 geschilde en in blokjes gesneden aardappelen
  6. 2 schoongemaakte en in ringen gesneden preien
  7. 2 schoongemaakte en in plakjes gesneden worteltjes
  8. 4 takjes peterselie
  9. 2 takjes selderij
  10. 5 geplette witte peperkorrels
  11. Zout
  12. Bereiding:
  13. Doe de schenkel met het water in een pan en breng het geheel aan de kook
  14. Voeg de kleingesneden ui, de blokjes aardappel, de ringen prei, de plakjes wortel, de takjes peterselie en selderij en de geplette peperkorrels toe
  15. Zet het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat de bouillon ± 2 1/2 uur zachtjes trekken
  16. Haal de schenkel uit de bouillon en snijd het vlees in kleine blokjes
  17. Zeef de bouillon en doe hem terug in de pan
  18. Breng de bouillon aan de kook en laat hem bij vrij veel hitte inkoken tot nog ± 1 1/2 liter bouillon is overgebleven
  19. Voeg de stukjes vlees toe en maak de bouillonsoep op smaak met wat zout en peper

Ingrediëntenvoor 4 personen


Geef je reactieAndere Solo-leden over dit recept (0)