Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
voorgerecht

Borsjt

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd1 uur 15 min
  • Voorbereiding15 min
  • Porties8 porties
gemiddeld
voorgerecht
overig europees
soep
recipe image Borsjt
  • 1 soeplepel citroensap
  • 2 blaadjes laurier
  • komijnzaad
  • 2 dl zure room
  • 1 soeplepel Solo
  • 2 rode bieten
  • 1.5 l water
  • 2 Knorr Bouillonketeltjes Kip
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 aardappel
  • dille
  • peper en zout
  1. Pel de uien, snipper ze in grote stukken en stoof ze samen met de knoflook in een ruime pan met de margarine tot alles glazig is.
  2. Schil de bieten en de aardappel en verdeel ze in forse stukken.
  3. Doe ze bij de gestoofde ui en voeg tegelijkertijd het water en de Knorr Bouillonketeltjes toe.
  4. Voeg daarna ook de laurierblaadjes, een snuifje dille, komijnzaad en het citroensap toe.
  5. Laat alles gedurende een uur in een gesloten pan stevig pruttelen.
  6. Haal, als de biet goed gegaard is, de laurierblaadjes weg en mix de soep glad.
  7. Kruid de soep indien nodig bij met peper en zout.
  8. Verdeel de soep over warme borden en werk af met een lepel zure room.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.