FR

Bewaar al je favoriete recepten in My Open Kitchen

  • Registreer
  • Login
  • Connect with Facebook

My Open Kitchen

Je favoriete recepten snel terugvinden?

Bewaar ze in jouw persoonlijke schriftje!

Sluiten

Boeuf Bourguignon

  1. Recept
  2. Reacties (0)
  1. Boeuf Bourguignon

    Bereidingswijze

    1. Pel en snipper de ui en de look. Schraap de wortelen en snijd ze in stukjes. Kneus de jeneverbessen en plet de kruidnagel grof. Wrijf de champignons schoon. Schil de aardappelen.
    2. Warm 4 eetlepels vloeibare margarine in een ruime pot en bak het vlees op heet vuur aan alle kanten aan. Haal het uit de pot , verminder het vuur en stoof er de ui en de look in met 2 eetlepels vloeibare margarine. Voeg de spekreepjes toe en laat 3 minuten mee garen.
    3. Voeg er het rundsvlees bij en giet er de wijn bij . Voeg er de wortelen, de 2 Bouillonketeltje, de tijm, de laurier, de jeneverbessen en de kruidnagel bij. Laat op zacht vuur, met een deksel op de pot, 35 minuten garen.
    4. Stoof ondertussen de champignons in 2 eetlepels vloeibare margarine aan en stoof de champignons tot alle kookvocht is verdampt.
    5. Voeg de champignons in de pot met het vlees toe en laat nog 20 minuten verder garen.
    6. Kook ondertussen de aardappelen gaar in water.
    7. Kruid met peper en zout en dien goed heet op met de aardappelen

    Tip: Je kan dit gerecht afwerken met krokant gebakken spekreepjes en croutons.

    Dit gerecht een dag op voorhand klaar maken, komt de smaak zeker ten goede. Dit gerecht laat zich trouwens ook perfect invriezen.

    Heb je graag een iets meer gebonden saus, strooi dan over het vlees, terwijl je het vlees aanbakt 1 eetlepel bloem.

    Snijd de wortelen in niet te kleine stukjes zodat ze heel blijven of gebruik winterwortelen die bij het garen niet uiteen zullen vallen.

    Geniet van Boeuf Bourguignon

    Gepost door


    Rating: 3/5 (1 stem)
    1977 keer bekeken
    9 keer bewaard

    Meer inspiratie

    Fans

    • iago
    • jacqeline
    • Anubis28

    Receptschriftje

    Log in om dit recept te bewaren in je schriftje