use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Bloemkoolsoep met peterselie, paprika en gehaktballen
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Bloemkoolsoep met peterselie, paprika en gehaktballen

Bloemkoolsoep met peterselie, paprika en gehaktballen

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 stukje (ca. 100 g) jonge kaas
  • 400 g gekruid rundergehakt
  • 1 bloemkool
  • 1 el Solo Vloeibaar
  • 1.5 l groentebouillon (van 2 tabletten)
  • 15 g (klein bosje) peterselie
  • 1 kleine rode paprika
  • 1 dl kookroom
  • 8 sneetjes brood
  • Planta om te smeren

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Snijd de kaas in 8 kleine blokjes.
  2. Draai van het gehakt (met natte handen) 8 kleine ballen. Druk in het midden een blokje kaas, vouw het gehakt er zó omheen dat de kaas goed verstopt zit (zonder kieren) en draai tot gladde ballen. Leg de gehaktballen 10 minuten in de koelkast.
  3. Verdeel ondertussen de bloemkool in roosjes en schep ze met de bouillon in een diepe soeppan. Breng aan de kook en laat de bloemkool in ca. 15 minuten gaar koken.
  4. Verhit de Solo Vloeibaar in een hapjespan en wacht tot de grote bellen zijn weggetrokken. Bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin en gaar, ca. 5 minuten. Rol ze telkens even door, zodat ze gelijkmatig bruin en warm worden.
  5. Snijd de peterselie fijn. Maak de paprika schoon en snijd in heel kleine stukjes.
  6. Pureer de soep met een staafmixer, voeg de Kookroom en paprika toe, breng de soep weer aan de kook en kook nog 3 minuten. Roer de peterselie door de soep.
  7. Besmeer de boterhammen met Planta margarine.
  8. Verdeel de soep over 4 diepe borden. Leg in elk bord twee balletjes. Geef de boterhammen erbij.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.