FR

Bewaar al je favoriete recepten in My Open Kitchen

  • Registreer
  • Login
  • Connect with Facebook

My Open Kitchen

Je favoriete recepten snel terugvinden?

Bewaar ze in jouw persoonlijke schriftje!

Sluiten

Blini’s met gerookte zalm, zure room met zalmeitjes en tuinkers

  1. Recept
  2. Reacties (0)
  1. Blini’s met gerookte zalm, zure room met zalmeitjes en tuinkers

    Ingrediënten - voor
    4
    personen

    1. 300 g volkorenbloem
    2. 50 g gesmolten Solo
    3. 250 ml lauwe melk
    4. 20 g verse gist
    5. 1 kl suiker
    6. 5 g zout
    7. 3 eigelen
    8. 3 eiwitten
    9. peper van de molen
    10. 250 g gerookte zalm
    11. 100 g zure room
    12. 50 g zalmeitjes
    13. 1 bakje tuinkers

    Bereidingswijze

    1. Meng de melk met de gist en de suiker.
    2. Doe de bloem in een mengkom, maak een kuiltje en giet de melk, de gesmolten Solo (lauw) en de eigelen in het kuiltje. Meng alles tot een glad beslag. Laat dit
    3. ongeveer 20 minuten rusten onder een doek.
    4. Klop de eiwitten en het zout stevig op in een goed ontvette mengkom.
    5. Spatel de eiwitten voorzichtig onder het beslag.
    6. Verhit een pan met een antiaanbaklaag op een middelhoog vuur en maak kleine pannenkoekjes van 5 à 6 cm diameter tot het beslag op is. Voor hapjes maak je
    7. kleinere blini’s, als voorgerecht wat grotere.
    8. Kruid de zure room met peper en een weinig zout.
    9. Knip de tuinkers af en verdeel dit over de lauwe blini’s. Verdeel de gerookte zalm over de blini’s en schep er telkens wat zure room op. Werk af met de zalmeitjes
    10. en dien op.

    Gepost door


    Rating: 3,5/5 (6 stemmen)
    28617 keer bekeken
    469 keer bewaard

    Fans

    • MakeMo
    • hartemberg
    • lekkerkoken

    Receptschriftje

    Log in om dit recept te bewaren in je schriftje