FR

Bewaar al je favoriete recepten in My Open Kitchen

  • Registreer
  • Login
  • Connect with Facebook

My Open Kitchen

Je favoriete recepten snel terugvinden?

Bewaar ze in jouw persoonlijke schriftje!

Sluiten

Biefstuk in peperroomsaus

  1. Recept
  2. Reacties (1)
  1. Biefstuk in peperroomsaus

    Ingrediënten - voor
    4
    personen

    1. 4 dikke biefstukken
    2. 1 potje room
    3. 2 soeplepels groene peperbolletjes
    4. 5 soeplepels runderfond
    5. 1 scheut whisky
    6. 2 soeplepels solo
    7. peper&zout

    Bereidingswijze

    1. Doe de boter in een warme pan, als de boter niet meer schuimt, de biefstukken kruiden met peper uit de molen en in de pan doen. Goed aanbakken aan één kant, omdraaien, daarna de andere kant (niet met een vork in prikken), best en baktang gebruiken, kruiden met zout op de gebakken zijde. De biefstukken bakken naar keuze bakken, bleu, saignant, a point of bien cuit. Uit de pan halen en warm houden onder aluminiumfolie. Een scheut whisky in de pan gieten en aansteken (niet onder de dampkap), blussen met de fond. De bakresten goed losschrapen en laten inkoken, dan room en de peperbolletjes toevoegen.
    2. De saus naar keuze kruiden met peper&zout. Opdienen met zelf gesneden frietjes.
    3. U kunt voor het opdienen ook nog wat ketchup in de saus doen, een heel andere smaak.

    Gepost door


    Rating: 3/5 (7 stemmen)
    68975 keer bekeken
    54 keer bewaard

    Fans

    • MakeMo
    • hartemberg
    • lekkerkoken

    Receptschriftje

    Log in om dit recept te bewaren in je schriftje

Reacties (1)

  • boostybumper

    Gepost door - 12/09/12 om 19u35

    ikzelf gebruik meer room en een half bouillonblokje en wat patrelle. ook in plaats van wiskey neem ik een goedkope cognac :) maar desalniettemin is dit een heerlijk gerecht, mijn vriend is er dol op!