Recept 35*** (7 stemmen)

Biefstuk in peperroomsaus

Dit is een recept van

tijd
30 min
  • 1 reactie
  • 54 keer bewaard
  • 72.648 keer bekeken

Bereidingswijze

  1. Doe de boter in een warme pan, als de boter niet meer schuimt, de biefstukken kruiden met peper uit de molen en in de pan doen. Goed aanbakken aan één kant, omdraaien, daarna de andere kant (niet met een vork in prikken), best en baktang gebruiken, kruiden met zout op de gebakken zijde. De biefstukken bakken naar keuze bakken, bleu, saignant, a point of bien cuit. Uit de pan halen en warm houden onder aluminiumfolie. Een scheut whisky in de pan gieten en aansteken (niet onder de dampkap), blussen met de fond. De bakresten goed losschrapen en laten inkoken, dan room en de peperbolletjes toevoegen.
  2. De saus naar keuze kruiden met peper&zout. Opdienen met zelf gesneden frietjes.
  3. U kunt voor het opdienen ook nog wat ketchup in de saus doen, een heel andere smaak.

Geef je reactieAndere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door boostybumper op 12 september 2012 om 19u35

ikzelf gebruik meer room en een half bouillonblokje en wat patrelle. ook in plaats van wiskey neem ik een goedkope cognac :) maar desalniettemin is dit een heerlijk gerecht, mijn vriend is er dol op!