FR

Bewaar al je favoriete recepten in My Open Kitchen

  1. Recept
  2. Reacties (4)
  1. Bessenmuffins

    Ingrediënten - voor
    4
    personen

    1. Solo om in te vetten
    2. 115 g gesmolten Solo
    3. 230 g suiker
    4. 2 eieren
    5. 1 dl yoghurt
    6. 500 g zelfrijzende bloem
    7. 1 biocitroen
    8. 250 g bosbessen of cassis
    9. 1 el bloem

    Bereidingswijze

    1. Klop de eieren en de suiker schuimig en voeg er de gesmolten Solo aan toe.
    2. Voeg de yoghurt toe en meng er vervolgens voorzichtig de zelfrijzende bloem onder.
    3. Rasp wat citroenschil bij het deeg.
    4. Meng de extra eetlepel bloem onder de bessen. Voeg tot slot de bessen toe aan het deeg.
    5. Verwarm de oven voor op 190°C en vet de bakvormpjes in met wat Solo. Je kan speciale muffinbakvormen vinden in de handel. Bestuif de vormpjes met bloem en klop het overtollige af. Tip: doe dit in een plastic zak, zo stuift de bloem niet in het rond. 

    6. Vul de vormen voor 3/4 met het deeg en bak ze in 10 tot 15 minuten af.
    7. Laat afkoelen op een rooster en bestuif met bloemsuiker.

    Bron: Culinaire Ambiance | Chef-kok: Philippe Van den Bulck

    Geniet van Bessenmuffins

    Gepost door


    Rating: 3/5 (6 stemmen)
    20572 keer bekeken
    228 keer bewaard

    Fans

    • MakeMo
    • hartemberg
    • lekkerkoken

    Receptschriftje

    Log in om dit recept te bewaren in je schriftje

Reacties (4)

  • Solo

    Gepost door - 05/11/12 om 17u19

    Dank je wel voor de vraag Cuisinefun, maar dat zal niet lukken. Het deeg zal te vloeibaar worden.

  • cuisinefun

    Gepost door - 30/10/12 om 17u44

    Kan je dit recept met cassis siroop maken ?