use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Bananentaart
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Bananentaart

Bananentaart

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    1 uur 15 min
  • Porties
     
    6 porties

Ingrediënten
 

  • 170 g Solo
  • 170 g poedersuiker
  • 1 banaan (in schijfjes)
  • 4 eieren
  • 6 el dikke zure room
  • 1 pakje vanillesuiker (16 g)
  • 2 grote kl maanzaadjes
  • zout
  • 340 g bloem
  • 2 kl bakpoeder
  • 6 el suiker

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Mix de margarine, poedersuiker, zout en vanillesuiker tot een gladde massa. Voeg één voor één de eierdooiers toe.
  3. Klop het eiwit stijf en meng het samen met de bloem onder het beslag. Mix alles en voeg er dan de schijfjes banaan en 1 koffielepel maanzaadjes aan toe.
  4. Vet een ronde bakvorm in (diameter: 25 centimeter) en bestrooi de binnenkant met broodkruimels. Doe het beslag erin.
  5. Plaats de bakvorm in de oven en laat het beslag 50 minuten bakken. Prik met een tandenstoker of een houten satéstokje in het midden van de taart. Als de prikker er droog uitkomt, is de taart klaar.
  6. Bedek de taart met de zure room en bestrooi met de overige maanzaadjes (of gewoon met poedersuiker).

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.