Recept 45**** (32 stemmen)

Bananentaart

Dit is een recept van

Gepost in

Taart & gebak

tijd
80 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid

Bereidingswijze

  1. Breek de 5 eieren en hou het eiwit in een aparte kom.
  2. Klop de 5 eierdooiers samen met de suiker en de vanillesuiker tot een lichtgele massa.
  3. Zeef daaronder de zelfrijzende bloem en roer dit met een houten lepel onder elkaar.
  4. Klop de eiwitten stijf en roer ze voorzichtig onder het beslag.
  5. Giet het beslag in een biscuitvorm en bak dit gedurende 10 à 15 min. in een op 200°C voorverwarmde oven .
  6. Snij de biscuit in tweeen de bananen in schijfjes .
  7. Schik de bananen plakjes op de onderste helft van het gebak.
  8. Voeg bij de 3 eetlepels afdekgelei 3 eetlepels water en laat koken.
  9. Giet de warme confituur op de bananenstukjes en plaats er de tweede helft van de biscuit op.
  10. Leg daarop ook bananenstukjes en dek opnieuw af met de confituur.
  11. Klop de room stijf en smeer hem bovenop de banaan en de confituur en laat even rusten.
  12. Smelt de pure chocolade au bain-marie en giet deze onregelmatig over de taart, zodat je een gemarmerd effect bekomt.
  13. Laat vervolgens de taart op een koele plaats opstijven.

Geef je reactieAndere Solo-leden over dit recept (37)

Gepost door Kelly_1981 op 16 september 2014 om 08u07

ziet er echt lekker uit, moet ik zeker eens proberen

Gepost door Solo op 19 september 2014 om 10u17

Laat ons achteraf maar weten wat je ervan vond Kelly!

Laad meer reacties