voorgerecht
Aubergine met mozarella en gebakken kerstomaten
Geef score
Kooktijd15 min
Voorbereiding
Porties

- 1 citroen
- 1.5 dl olijfolie
- 2 bolletjes mozzarella
- 12 kerstomaatjes
- 10 basilicumblaadjes
- 4 porties gemengde sla met dressing
- 1 grote aubergine
- 1 blokje Knorr Bouillon Finesse Groenten
- Snij de aubergine in plakken van een 0.5cm, besprenkel onmiddellijk met citroensap.
- Verkruimel het bouillonblokje in de helft van de olijfolie, strijk er de aubergines mee in, rooster ze en breng ze op smaak met zout en peper.
- Snij de mozarella in plakjes.
- Schik de aubergine en kaasplakjes dakpansgewijs op een ovenplaat en schuif die een 5-tal minuten in de op 160° voorverwarmde oven.
- Bak de kerstomaten kort in hete olijfolie en laat uitlekken op keukenpapier.
- Maak intussen de sla aan met de dressing.
- Schik de torentjes op de borden, leg er enkele kerstomaatjes langs en schik er de salade bij.
- Garneer met de basilicumblaadjes.
