use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Aspergesalade met scampi en sinaasappel
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Aspergesalade met scampi en sinaasappel

Aspergesalade met scampi en sinaasappel

Maak deze aspergesalade met amper 5 ingrediënten en bespaar jezelf tijd en moeite in de keuken. Een verfrissend en verrassend gerecht!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    5 min
  • Kooktijd
    15 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 200 g scampi's
  • 3 eetlepels Solo Vloeibaar
  • 1 sinaasappel
  • 1 kg groene of witte asperges
  • 1 knoflook teen
  • 2 eetlepels amandels

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Pers de sinaasappel en spoel de scampi's af onder stromend water. Goed drogen.
  2. Voeg het sinaasappelsap in een kom bij de garnalen.
  3. Toast de amandels in een hete anti-aanbakpan, tot ze hun aroma vrij geven en goudbruin worden. Dit gaat het best zonder olie.
  4. Was de asperges grondig en zet ze in hoge kom kokend water. Kook ze 10 tot 15 minuten.
  5. Bak de knoflook heel eventjes in een pan met 2 eetlepels Solo. Voeg er de garnalen aan toe samen met het sap en bak het geheel op een hoog vuur gedurende 1 minuut.
  6. Zeef het braadvocht van de garnalen in een fijne zeef, doe het in een sauspannetje en voeg er de resterende Solo en breng stevig op smaak met peper. Pel de garnalen en voeg ze toe aan de saus.
  7. Giet de asperges af en schik ze op de borden, verdeel de garnalen gelijkmatig en strooi er vervolgens de geroosterde amandelen over.
  8. Dien onmiddellijk op.
Zorg dat je de asperges voor je aspergesalade voldoende schilt, anders smaken ze bitter. Een dunschiller is daarbij het handigst.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.