FR

Bewaar al je favoriete recepten in My Open Kitchen

  • Registreer
  • Login
  • Connect with Facebook

My Open Kitchen

Je favoriete recepten snel terugvinden?

Bewaar ze in jouw persoonlijke schriftje!

Sluiten

Aardbeientaart met slagroom

  1. Recept
  2. Reacties (15)
  1. Aardbeientaart met slagroom

    Ingrediënten - voor
    8
    personen

    1. 125 g suiker
    2. zout
    3. 75 g bloem
    4. 50 g Maïzena
    5. 1/2 theelepel bakpoeder
    6. 50 g aardbeienjam
    7. 1 dl light room
    8. 1 dl slagroom
    9. 1 pakje vanillepuddingpoeder
    10. 1/2 l melk
    11. 3 pakjes vanillesuiker
    12. 4 eieren
    13. 750 g aardbeien
    14. 25 g fijngehakte pistachenoten

    Bereidingswijze

    1. Bereid de pudding met melk en laat afkoelen.
    2. Laat de oven voorverwarmen op 170°.
    3. Klop de eidooiers en 4 eetlepels warm water met de garde tot een dik schuim.
    4. Voeg geleidelijk suiker toe en klop tot er een dikke massa ontstaat.
    5. Klop de eiwitten met het zout stijf en roer onder het mengsel.
    6. Meng bloem, Maïzena en bakpoeder, zeef over de eieren en schep luchtig dooreen.
    7. Giet het deeg in de met bakpapier belegde springvorm (30 cm), bak 40 minuten in de oven bakken en laat in de vorm afkoelen.
    8. Snij de taart in twee lagen. Meng de jam en de light room door elkaar en strijk over de onderste helft.
    9. Was de aardbeien en verwijder de steeltjes.
    10. Snijd 2/3 van de vruchten in stukjes, de rest in schijfjes.
    11. Klop de room met de vanillesuiker stijf en meng onder de koude pudding.
    12. Meng de stukjes aardbei door 1/3 van de crème.
    13. Strijk deze vulling over de taartbodem en bedek met de bovenste helft.
    14. Strijk de rest van de crème over de taart en de rand uit.
    15. Bestrooi de bovenkant van de taart met pistachenoten en versier waaiervormig met de aardbeischijfjes. Koel bewaren.

    Thee-idee

    Dit bakrecept combineert heerlijk met:

    • Green Tea Intenste Mint
      Green Tea Intenste Mint
      Groene thee

      bevat theïne, een afgeleide van cafeïne

      Dominante smaken

      Munt, groene thee

    Gepost door


    Rating: 3,5/5 (55 stemmen)
    121893 keer bekeken
    2521 keer bewaard

    Meer inspiratie

    Fans

    • MakeMo
    • hartemberg
    • lekkerkoken

    Receptschriftje

    Log in om dit recept te bewaren in je schriftje

Reacties (15)

  • Solo

    Gepost door - 07/11/13 om 15u59

    Zo fijn om te horen :-)

  • chrisje75

    Gepost door - 06/11/13 om 11u58

    iedereen vond het een succes dat ik deze taart zeker nog zal maken