use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Aardappelsoep met kabeljauw
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Aardappelsoep met kabeljauw

Aardappelsoep met kabeljauw

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 dl witte wijn
  • 2 blokjes Knorr Bouillon Finesse Groenten
  • zout
  • 1 grote ui
  • 1 l water
  • 3 soeplepels olijfolie
  • 2 fijne repen spek
  • enkele takjes verse tijm
  • 1 theelepel roze peper
  • 200 g kabeljauw
  • 4 aardappelen

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

Voorbereiding
  1. Bereid een liter bouillon van 1 liter water en de 2 bouillonblokjes.
Bereiding
  1. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.
  2. Hak de ui fijn.
  3. Verwijder het vel en de graten en snijd de vis vervolgens in blokjes. Snij het spek in blokjes en hak de tijm fijn.
  4. Bak de ui samen met het spek en de tijm in de olijfolie tot de ui glazig is.
  5. Voeg dan de wijn toe en kook tot 1/3 in.
  6. Voeg er de aardappelen bij en kruid het geheel met de geplette roze peper.
  7. Roer en zet nog 1 minuut op een hoog vuur.
  8. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
  9. Zet het vuur zachter en laat 20 minuten sudderen.
  10. Voeg er de vis aan toe en laat nog 5 minuten sudderen.
  11. Dien dit gerecht op met Italiaanse ciabatta of focacciabrood.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.