use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Minitortilla met aardappelen, chorizo, paprika en verse kruiden
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Minitortilla met aardappelen, chorizo, paprika en verse kruiden

Minitortilla met aardappelen, chorizo, paprika en verse kruiden

Deze smakelijke minitortilla's met aardappelen en chorizo worden dé sterren van je aperitief! Heel eenvoudig om zelf te maken en klaar in een wip. Eviva las tapas!

Deze smakelijke minitortilla's met aardappelen en chorizo worden dé sterren van je aperitief! Heel eenvoudig om zelf te maken en klaar in een wip. Eviva las tapas!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    30 min
  • Op tijd klaar
    1 uur
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 8 eieren
  • 200 g vastkokende aardappelen
  • 2 eetlepels halfvolle melk
  • 2 uien
  • 100 g chorizo (eventueel gewoon spek)*
  • 10 gedroogde tomaatjes
  • 2 eetlepels Solo Vloeibaar
  • 2 paprika’s (een rode en een gele)
  • enkele blaadjes verse basilicum
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 0.5 bosje verse peterselie
  • een snuifje paprikapoeder

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 200° C (T° 6-7).
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in dobbelsteentjes van +/- 1 cm. Kook ze gaar in lichtgezouten water en giet ze af.
  3. Pel de tomaten en schil de paprika’s. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel de uien en snipper ze grof. Bak de chorizo (of het spek) met de peterselie in een droge pan. Bestrijk een diepe ovenschotel met wat Solo en doe er de gekookte aardappelblokjes, de gebakken chorizo en de peterselie Solo in.*
  4. Laat in de nog warme pan wat Solo smelten en bak er de groenten gedurende 5 minuten in. Plaats de gebakken groenten bovenop de aardappelblokjes en de chorizo in de ovenschotel. Meng de eieren met de melk en resterende kruiden. Giet dit eiermengsel over de ovenschotel en roer voorzichtig om.
  5. Laat ongeveer een half uur bakken in de oven. Controleer of het gerecht klaar is door een inkeping te maken in het midden van de tortilla en te kijken of het nog vloeibaar is. Laat afkoelen voordat je serveert.
Maak dit gerecht een avond van tevoren. Zo heeft de tortilla tijd om af te koelen en heeft je kind een lekkere en origineel gevulde lunchbox!

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.