FR

Bewaar al je favoriete recepten in My Open Kitchen

  • Registreer
  • Login
  • Connect with Facebook

My Open Kitchen

Je favoriete recepten snel terugvinden?

Bewaar ze in jouw persoonlijke schriftje!

Sluiten

3 x bloemkool (sushi, slaatje en gebakken)

  1. Recept
  2. Reacties (0)
  1. 3 x bloemkool (sushi, slaatje en gebakken)

    Ingrediënten - voor
    4
    personen

    1. 1 mooie bloemkool
    2. 2 norivellen (gedroogde bladeren van algen voor sushi)
    3. 1 el pompoenpitten
    4. 1 el pijnboompitten
    5. 40 g preischeuten
    6. enkele blaadjes platte peterselie
    7. 1 dl balsamicoazijn
    8. 1 el honing
    9. 4 lente-uitjes
    10. 2 el mirin (japanse kookwijn)
    11. wasabi

    Bereidingswijze

    1. Verwijder de bladeren van de bloemkool en snijd de kern en de steel van de bloemkool mooi uit de bloemkool. Zorg dat de bloemkool heel blijft. Snijd vervolgens de bloemkool doormidden.
    2. Snijd 1 helft van de bloemkool in dikke plakken van ongeveer 1 cm dik. Leg ze op een bord.
    3. Hak de andere helft van de bloemkool fijn in de keukenrobot tot je een couscousstructuur bekomt.
    4. Leg het hart van de bloemkool in ijskoud water.
    5. Sushi
    6. Breng een kookpan met gezouten water aan de kook, voeg de gemalen bloemkool toe en giet vrijwel onmiddellijk weer af. Opgelet, spoel niet met koud water! Laat dit afkoelen op een bord. Meng er de Japanse kookwijn (mirin) onder en kruid met peper en zout.
    7. Leg de norivellen open, bestrijk de bovenkant met een weinig wasabi en schik de bloemkoolcouscous tot op 1/3 van het blad. Schik er de in de lengte gesneden lente-uitjes op en rol de norivellen stevig op met behulp van een bamboematje. Maak het laatste stukje van het noriblad wat nat, zodat de rol vastkleeft.
    8. Zet de rollen in de koeling.
    9. Slaatje
    10. Neem het hart van de bloemkool en schaaf deze in heel dunne plakjes met behulp van een groenteschaaf.
    11. Rooster de pijnboom en pompoenpitten kort in een droge pan.
    12. Meng het geschaafde bloemkoolhart met de preischeuten, plukjes platte peterselie en de pitjes. Breng op smaak met peper en zout en een weinig olijfolie en balsamicoazijn.
    13. Gebakken
    14. Meng de balsamicoazijn met de honing.
    15. Bak de schijven bloemkool in olijfolie tot ze mooi bruin kleuren.
    16. Serveer met enkele druppels balsamico-honingsaus.

    Bron: Culinaire Ambiance | Chef-kok: Philippe Van den Bulck

    Geniet van 3 x bloemkool (sushi, slaatje en gebakken)

    Gepost door


    Rating: 3/5 (1 stem)
    12488 keer bekeken
    180 keer bewaard

    Fans

    • MakeMo
    • lekkerkoken
    • hildeke3105

    Receptschriftje

    Log in om dit recept te bewaren in je schriftje