Recept 35*** (1 stem)

3 x bloemkool (sushi, slaatje en gebakken)

Dit is een recept van

tijd
60 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Hoge moeilijkheid

Bereidingswijze

  1. Verwijder de bladeren van de bloemkool en snijd de kern en de steel van de bloemkool mooi uit de bloemkool. Zorg dat de bloemkool heel blijft. Snijd vervolgens de bloemkool doormidden.
  2. Snijd 1 helft van de bloemkool in dikke plakken van ongeveer 1 cm dik. Leg ze op een bord.
  3. Hak de andere helft van de bloemkool fijn in de keukenrobot tot je een couscousstructuur bekomt.
  4. Leg het hart van de bloemkool in ijskoud water.
  5. Sushi
  6. Breng een kookpan met gezouten water aan de kook, voeg de gemalen bloemkool toe en giet vrijwel onmiddellijk weer af. Opgelet, spoel niet met koud water! Laat dit afkoelen op een bord. Meng er de Japanse kookwijn (mirin) onder en kruid met peper en zout.
  7. Leg de norivellen open, bestrijk de bovenkant met een weinig wasabi en schik de bloemkoolcouscous tot op 1/3 van het blad. Schik er de in de lengte gesneden lente-uitjes op en rol de norivellen stevig op met behulp van een bamboematje. Maak het laatste stukje van het noriblad wat nat, zodat de rol vastkleeft.
  8. Zet de rollen in de koeling.
  9. Slaatje
  10. Neem het hart van de bloemkool en schaaf deze in heel dunne plakjes met behulp van een groenteschaaf.
  11. Rooster de pijnboom en pompoenpitten kort in een droge pan.
  12. Meng het geschaafde bloemkoolhart met de preischeuten, plukjes platte peterselie en de pitjes. Breng op smaak met peper en zout en een weinig olijfolie en balsamicoazijn.
  13. Gebakken
  14. Meng de balsamicoazijn met de honing.
  15. Bak de schijven bloemkool in olijfolie tot ze mooi bruin kleuren.
  16. Serveer met enkele druppels balsamico-honingsaus.

Ingrediëntenvoor 4 personen


Geef je reactieAndere Solo-leden over dit recept (0)