FR

Bewaar al je favoriete recepten in My Open Kitchen

Feelgood food!

12 redenen waarom soep je goed doet

12 redenen waarom soep je goed doet

 1. Een kom verse soep is tegelijk smakelijk, voedzaam én gezond. Van heldere, magere soep mag je bovendien zoveel eten als je wilt. Een wondermiddeltje tegen herfstdipjes en winterblues!
 2. Een grote pan soep heeft weinig of geen impact je keukenbudget. Met wat selder, een paar wortelen, een stengel prei, een dikke ui en een klontje Solo maak je van (bijna) niets een heus godenmaal.
 3. Soep zit boordevol groenten. Met één kom verse soep zorg je er voor dat je alvast de helft van je gezonde dagelijkse portie groenten op tafel zet.
 4. Met soep verwen je je smaakpapillen maximaal. Door je groentjes kort samen te stoven in Solo geven ze hun rijke smaak beter vrij en vermengen de aroma's zich tot een superlekker geheel.
 5. Niet veel tijd: soep is eenvoudig klaar te maken, snel op tafel te zetten én makkelijk om te bewaren in de diepvries.
 6. Zin in een tussendoortje? Soep is ideaal: ze stilt dat knagende hongertje veel beter dan de doorsnee zoetigheid en is bovendien veel gezonder.
 7. Las je – om welke reden dan ook – graag eens een veggiedag in tijdens je weekmenu? Soep kan je heel eenvoudig 100% plantaardig klaarmaken.
 8. Soep helpt om je lichaam goed te hydrateren en zorgt er voor dat je vochtvoorraad op peil blijft.
 9. Wil je die restjes groenten uit je koelkast kwijt, zonder ze te hoeven weggooien? Zoek een passend soeprecept en ga aan de slag. Opgeruimd staat netjes én smaakt lekker!
 10. Hoe zorg je er voor dat kinderen die niet zo dol zijn op groenten toch voldoende vitamientjes en vezels binnenkrijgen? 'Verstop' hun groenten op een slimme manier in een smakelijk soepje…
 11. Omdat soep meestal heet wordt opgediend, wordt ze doorgaans ook langzamer gegeten. Dat bevordert een goede spijsvertering.
 12. Een niet-doorgestoken soep werkt eetlustremmend voor de maaltijd. Ideaal dus voor wie streeft naar een kilootje minder.

Tip: Zelf een bouillon trekken kost veel tijd en moeite. Knorr heeft een hele reeks bouillonblokjes die je soep in een oogwenk een rijke, volle smaak geven. Er bestaat een variant voor elke soort soep!

Deze gezonde soep tips vandaag al in je menu toepassen?
Ontdek alle lekkere en gezonde soepen in het Solo Open Kitchen receptenarchief.