FR

Bewaar al je favoriete recepten in My Open Kitchen

  • Registreer
  • Login
  • Connect with Facebook

My Open Kitchen

Je favoriete recepten snel terugvinden?

Bewaar ze in jouw persoonlijke schriftje!

Sluiten

Knolselder

Knolselder

Gastronomie
Knolselder of knolselderij is de eetbare wortel van de selderplant. De knol is paars tot wit of geel. Binnenin is de knolselder wit.

Voor het gebruik schil je de knolselder dik. Je kunt knolselder zowel koud als warm verwerken.

Knolselder past perfect bij verschillende gerechten. Probeer hem eens in plakjes met vis zoals tongscharfilet of gepureerd met eendenborst . Hou je het liever vegetarisch? Dan kun je soesjes met geitenkaas en knolselderij klaarmaken.


Therapeutische waarde
Knolselder bevat veel vitamine C en koolhydraten. De wortel zou bovendien ook gunstig werken tegen allerlei kwaaltjes zoals een hese stem, jicht en reuma.


Bewaring
Knolselder is verkrijgbaar van oktober tot maart.
Let erop dat de knollen stevig en droog zijn als je ze koopt.
In een papieren zak kun je knolselder enkele weken bewaren op een koele en droge plaats.