Chilipeper

Gastronomie:

  • Chilipeper wordt ook wel rode of Spaanse peper genoemd. Het wordt voornamelijk gebruikt om gerechten ‘heet’ te laten smaken, zoals in chili con carne of Indische curry’s.
  • Hoe kleiner en hoe groener de pepers, hoe scherper de smaak. Het pikantst aan de peper zijn de zaadlijsten en de pitten. Gebruik voor een ‘milde’ peper dus enkel het rode vruchtvlees en géén pitjes.
  • Is de peper toch te heet? Combineer je recept met yoghurt of melk. Het vet lost de pikante stof in de peper op. Dat tempert de hitte een beetje.

Enkele tips om chilipepers te snijden:

  • Snij verse chilipepers steeds met een vlijmscherp mes. Was je handen goed vooraleer je aan je ogen of neus komt.
  • Smeer je handen vooraf in met wat olijfolie. Zo voorkom je dat het brandende sap je huid irriteert.

Bewaring

  • Bewaar verse pepers in een papieren zak in de groentela van de koelkast. In plastic kan de peper niet ademen.
  • Gedroogde pepers bewaar je in het donker en in een luchtdichte doos.

Enkele peperproducten worden in potjes verkocht:

  • sambal
  • cayennepeper
  • chilipoeder
  • tabascosaus

Start de receptzoeker

Wil je iets op tafel toveren met wat je nu al in huis hebt? Vertel ons wat er in je koelkast ligt - wij vertalen het meteen in inspirerende recepten.

Koken vanuit je koelkast | Gebruik de handige receptzoeker