FR

Bewaar al je favoriete recepten in My Open Kitchen

  • Registreer
  • Login
  • Connect with Facebook

My Open Kitchen

Je favoriete recepten snel terugvinden?

Bewaar ze in jouw persoonlijke schriftje!

Sluiten

Couscous

Couscous

Gastronomie

Couscous is een emblematisch gerecht uit de Maghreb landen. Maar ook in onze keuken is het een favoriet. Bovendien is couscous zeer veelzijdig in gebruik. Doorgaans vooral in zoute gerechten, zoals de grote klassiekers boordevol groenten, en met brochettes, merguez, vlees of vis. Couscous leent zich echter even goed tot een zoete smaaksensatie, geparfumeerd met gedroogd fruit, amandelen, rozijnen, kaneel of oranjebloesem.

Voedingswaarde

Gerechten met couscous zijn evenwichtig en voedzaam. Het zijn griesmeelgerechten vol zetmeel. En afhankelijk van je recept ook met veel vitaminen en mineralen.

Voor een perfecte couscous

Doe de griesmeel in een kom en voeg er Solo aan toe. Kruid naar eigen smaak en overgiet vervolgens met een hete bouillon totdat de couscous net onder staat. Dek af met een deksel of vochtige handdoek en laat de couscous zwellen. Roer ten slotte los met een vork om de couscous goed luchtig te maken.

Tips en weetjes

Couscous vind je in de meeste grootwarenhuizen. Er bestaan doorgaans drie korrelgroottes: fijn, middelmatig en groot.